Solcellepanel i Sierra Leone - stabil strømtilførsel hele året

Her er solcellepanelene installert

For å sikre stabil strømtilførsel til sykehuset i Rotifunk, installerte Foreningen Haugesund Rotifunk solcelleanlegg i mai 2017.

Siden januar 2016 har vi samarbeidet med lokalavdelingen av Ingeniører Uten Grenser (IUG) som uten kostnad har tatt seg av planlegging og prosjektering av solcellepanelet. I juni 2016 reiste representanter fra IUG og vår forening på befaring i Rotifunk for å se på den tekniske situasjonen ved sykehuset, finne et egnet sted for solcellepanelet og forberede installasjon av anlegget senere i høst. Totalkostadene vil bli omkring 1.3 millioner kroner.

-Vi utfordrer deg, din familie, alle dine venner, og alle bedrifter på Haugalandet til å være med på en felles innsamlingsaksjon i samarbeid med TV Haugaland som sender direkte fra Haugaland Kraft sine lokaler torsdag 29. september kl. 17.30.
Små og store beløp mottas med takk til vår konto nr. 3240 16 61335 i Haugesund Sparebank.
La dette bli din julegave til den fattige verden i år! Et folk hjelper et annet folk.
PS Vi ber deg om å utfordre alle dine venner på Facebook til å være med på innsamlingen som formelt startet 1. september. Be også dine mail forbindelser gå inn på rotifunk.no for å lese om prosjektet.